Hoe verzorg je droogbloemen?


Geniet extra lang van je droogbloemenboeket met deze 4 onderhoudstips: 

1. Water 
Het spreekt misschien voor zich, maar droogbloemen hoef je geen water te geven. Bloemen die je gewoon mag verwaarlozen en die geen groene vingers vereisen, dat is toch ideaal?!

2. Zonlicht 
Droogbloemen staan liever niet in de felle zon. Hierdoor kunnen ze sneller vervagen en bleken. Vaak hebben droogbloemen een kleurlaagje gekregen. Die laag vervaagt als ze vaak en lang in de felle zon staan. Voor naturel droogbloemen speelt dit een mindere een rol, hoewel zij doorheen de tijd ook wel een beetje lichter worden. Dus zet je boeket liever niet aan een raam waar ze continu in de zon staan.
3. Stof 
Aangezien je droogbloemen zo lang mooi blijven, kunnen ze na een poosje wel wat stof vangen. Je kan dit voorzichtig proberen weg te blazen of het boeket ondersteboven voorzichtig uitschudden. Als dit niet werkt, kan je ook een föhn nemen. Zet die op de zachtste en koudste stand en blaas van ver het stof weg. Je kan best niet met een doek aan de slag gaan. Daar zijn de bloemen te fragiel voor.

4. Voorzichtig 
Handle with care and love! Droogbloemen zijn erg fragiel en kwetsbaar. Je kan ze best steeds bij de steel vastpakken. Zo zorg je ervoor dat er geen bloemen afbreken.

___________________________

Als je deze 4 tips in gedachten houdt, kan je extra lang genieten van je mooie droogbloemen. Je boeket zal zeker een half jaar tot een jaar mooi blijven, maar als je ze goed uit het zonlicht houdt vaak zelfs veel langer. Geniet van je boeket! ♥

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd